press article
sinfoniacover

Sinfonia Varsovia Publication

about article

Opinion of the jury: The project authors relate in an interesting way to the existing area, proposing the creation of an integral complex of buildings with a clearly defined border. The newly designed buildings connected to the existing ones distinguish an inner garden yard and, at the same time, create the frontage of the quarter making it part of the urban structure of Warsaw. The pavilions located on the eastern and western border of the area, performing support functions for the neighboring park areas and service functions, may positively influence the creation of spaces facilitating social contacts.
The project proposes a shoebox concert hall with reverberation chambers, allowing to achieve good acoustic results. The coupling between the inner volume of the hall and the additional reverberation chamber volume can be varied using a series of operable doors as a function of the musical composition. The hall proposes three balconies at the rear and the sides of the room. Other than the choir balcony seats, no audience is situated around the orchestra, creating a relatively frontal concert hall.
The foyer space characterized by low perceptual attractiveness, complicated musical instruments transportation between the main concert hall and the big rehearsal room, as well as an unfavorable location of the administration building of the Concert Hall behind a wall made of non-transparent glass modules are all solutions which inspire doubts. Moreover, the decision to replace the greenery within the complex seems doubtful too – the difference concerning
the quality between the existing and the proposed landscape solution does not seem to be big enough to justify it.

Interesting way of integrating historic elements of the complex by means of new ones. Interesting relations between open for general use spaces and limited-access spaces located at different levels. Valuable solution of the problem of strong connection with the surroundings while, at the same time, distinguishing these elements from it and making it possible to temporarily close the complex, with it being open for general use.

publication date

12/2010

our work by type
by project advancement
by period
HANSEN_zaproszenie_PL2 rozwarstwianiesocmodernizmu_212782 Jacek_Damiecki_MAKROFORMY fot._Michal_Matejko CENTRALA_Ajnr_2m TG2016_2 tumblr_o7twb270Jh1ufnwhyo5_1280 12513924_10207178212108566_5717199827902586919_o outdoor_ring_blanket DSC_5227_POLIN_day2 De_Iacobis_Simone_09 1_probki HAN_SER_11mini LtC_2Wirkus night_out PZYZBA_13 render_z_gory_poprawiony_SM SDI_0598 michal jonca _BGF2543_AIR2 filizanka DSC_1005 DSC_0869 copy 11 Zamecznik_CENTRALA_01m rakowiec17 1606461_786350814724860_444746819_o skwer_w_pawilonie_strefa_parkour_1200px 1378676_166040136925676_648037791_n IMG_0361 DSC_0794mini Studio_b Illus_1 piern2 OHEL_front view_3 RM net 2 smile koncept zolty2 skwer2 7mini DSC_0726 copy 9 DSC_0404 NUKII_1 8 info2 keret_warsztaty_ksia_z_ka_test51 plakatroma 9_PODKOWA house_mockup_2_Jakub Szczesny czysta logo Sil_07 STAD render podstawowy 600 HOO 02schematy_przekro WROC render3 WWR 05 kro ele MHP impresja net4 036_3 007_3 vis2 009_2 TEST_zaproszenie2 024_1 wnetrze-005_pt cover makieta021 ele ikonka CERANOW house_Jakub Szczesny_view 3 030_1 centrala7x 035_1 015_3 polin3 mis_makieta 002_3 06_wz 031_6 001_1